• Trentelman valkerij & faunabeheer
 
Bel ons: 06 - 54 33 79 70
U bent hier: Jachthondentraining

JACHTHONDENTRAINING

Voor wie zijn deze trainingen bedoeld? Voor gepassioneerde jagers en hondenmensen welke hun hond in de praktijk ook daadwerkelijk willen inzetten.

Wij zijn gespecialiseerd in dit soort trainingen ook door de jarenlange ervaring opgedaan in de jacht en politiehondentraining. We zijn tot de conclusie gekomen dat een degelijke, praktijkgerichte training noodzakelijk is, voor zowel hond als hondengeleider/voorjager.

Onze trainingen zijn gericht op de praktijk. Wij bootsen een echte praktijksituatie na op de punten waar u problemen ervaart.

Situatie:
In de praktijk blijkt het lastig te zijn om met het geweer en een onervaren hond op jacht te zijn. U die geconcentreerd is op de jacht, het opkomende of aankomende wild en dan de hond onder bedwang houden zodat deze de jacht niet verstoord en tevens voor zijn eigen veiligheid. In de meeste gevallen gaat dit verre van goed. De hond breekt vaak uit en e.e.a. verloopt chaotisch. Dit is te voorkomen door een gedegen training. De jacht is tenslotte uw hobby en deze wilt u toch ook zonder stress en met een gedreven hond ervaren?

We beschikken over een schat aan ervaring en tips om u hierin te steunen. Het streven van onze trainingen is natuurlijk om alles er uit te halen wat er in zit maar niet elk hond heeft de zelfde passie en gedrevenheid.

Enkele veel voorkomende problemen:

  • Een hond welke te vroeg start en zo in het schot loopt
  • Een hond welke zo enthousiast is dat hij eenmaal op weg alle commando’s negeert.
  • Een hond welke het wild kapot bijt.
  • Een hond welke commando’s weigert, bv over het water sturen.
  • Een hond welke moeilijk of slecht zoekt.
  • Etc. etc………………………….

Herkent u zich in een van deze problemen dan bent u bij ons aan het juiste adres. Staat uw probleem er niet bij, neem dan toch contact met ons op want ook voor uw hond is er wellicht een oplossing.

De trainingen zijn gericht op individuele begeleiding. Dit houdt in 1 op 1 of eventueel een groep van max. 4 personen met hond.

Hondentraining wordt toegepast op uw probleem en uw situatie. De trainingen zullen plaatsvinden tot het door u beoogde doel is behaald. De trainingen kunnen wekelijks plaatsvinden maar op uw verzoek ook meerdere keren per week dan wel dagelijks.

Mocht u dit qua tijd niet op kunnen brengen dan kunt u er voor kiezen om de hond bij ons intern te plaatsen.

Hond intern
Uw hond intern bij ons, dat behoord ook tot de mogelijkheid. Uw hond wordt dan dagelijks getraind en verblijft bij ons in een professionele binnen- en buitenkennel, geheel verzorgd. Prijs is op aanvraag. Mocht u geïnteresseerd zijn neemt u dan contact met ons op via 06-54 33 79 70.